Nieuwsflits 34 NKS

Tijdens het voetballen lopen spelers blessures op. De blessures lopen uiteen van

kleine ongemakkelijkheden zoals een bloedneus tot ernstigere blessures.

Deze laatste zijn gelukkig meer uitzonderingen dan regel. Over het algemeen genomen, gaat het binnen een voetbalclub om kleine ongemakkelijke

blessures, die met een goede behandeling

snel weer verholpen zijn.

 

Binnen de vereniging zijn veel mensen actief betrokken bij de spelers en bij de teams.

De begeleiders zijn niet allemaal even goed uitgerust om een sporter ook te helpen bij blessureleed.

 

De cursus richt zich tot deze groep mensen, leiders/trainers van teams en/of sporters  die interesse hebben in het voorkomen en behandelen van kleine blessures bij de speler.

 

De cursus bestaat uit een korte introductie, een theorie deel en een praktijkgedeelte. In het praktijkgedeelte wordt geoefend wat in  het theoriegedeelte behandeld is. De veelvuldig voorkomende blessures komen als volgt aan de orde.

  • Wat is het?
  • Wat moet je (acuut ) doen?
  • Kan ik het zelf behandelen of moet er door professionele hulp naar gekeken worden
  • Hoe kun je het beste revalideren?
  • Welke preventie maatregelen moet je nemen om herhaling te voorkomen?

 

Organisatie

De cursus wordt op één avond gehouden. En duurt ongeveer 2,5 uur. Er kunnen maximaal 20 deelnemers aan de avond deelnemen. De avond wordt gehouden bij de vereniging.

De deelnemers ontvangen na aanlevering van de juiste gegevens een certificaat dat zij deelgenomen hebben aan de cursus.

 

Kosten

Voor lidverenigingen van NKS-Voetbal worden de kosten verrekend met de waardebon, die elke lidvereniging jaarlijks ontvangt. De vereniging stelt de accommodatie ter beschikking en verzorgt de eventuele catering.

Volg ons

Uitvoering project(en) mede mogelijk gemaakt door

banner VSB Fonds

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.