Nieuwsbrief Huis voor de Sport

In deze nieuwsbrief:

 

 

 

 

Governance is niet af te dwingen

Het is meer dan 10 jaar geleden dat de landelijke politiek opriep tot deregulering. Populisme of oprechte zorg om het burgers en daarmee vrijwilligers eenvoudiger te maken? Het antwoord is niet meer relevant aangezien de wet- en regelgeving in de afgelopen jaren toegenomen is én complexer is geworden. Een recent voorbeeld is de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR). Strengere subsidievoorwaarden, complexer en werkdruk verhogend. Het vervagen van normen en de veranderende samenleving dwingen de overheid tot nieuwe maatregelen. Daar is begrip voor. Echter het moreel kompas raakt in de war als diezelfde overheid met zelf de fout in gaat. Nog meer regels is de oplossing niet, want een echte governance code kun je nu eenmaal niet afdwingen.

Hier lees je waarom niet

 

 

 

 

Huis voor de Sport Limburg begeleidt Kimbria Racket Club bij opstellen Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP)

Huis voor de Sport Limburg begeleidde Kimbria Racket Club uit Maastricht bij het maken van een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). Een MJOP geeft verenigingen een duidelijk overzicht van wanneer welk onderhoud aan de accommodatie moet plaatsvinden en wat de kosten daarvan zijn. Benieuwd waarom Kimbria het MJOP liet opstellen en wat het de club oplevert? Wij vroegen het Frits Janssen (penningmeester) en Peter van de Kragt (voorzitter) van Kimbria Racket Club.

Lees verder

 

 

 

 

Gratis stappenplan voor nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Zuyd Legal Lab, het juridisch leer-werkbedrijf van de opleiding HBO-rechten van Zuyd Hogeschool, lanceert een gratis digitaal  hulploket. Dit loket is bedoeld om Limburgse verenigingen en stichtingen te ondersteunen met kennis en advies om de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) te integreren. Voor het loket ontwikkelde Legal Lab een gratis te downloaden stappenplan dat verenigingen en stichtingen helpt met het controleren of zij aan de nieuwe wetgeving voldoen.

Lees meer

 

 

 

 

Zet jouw club in de schijnwerpers!

Verkiezing Club van het jaar 2021

Ben je trots op de veerkracht die jouw club het afgelopen jaar getoond heeft? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021! Win naast de titel een masterclass, een professionele promovideo van jouw club en maak gebruik van alle lokale, regionale en landelijke media-aandacht om de veerkracht van jouw club in de schijnwerpers te zetten.

Nomineer jouw club

 

 

 

 

Sportliefhebbers met gevoel voor politiek gezocht

Op 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Ook voor de sport een belangrijk moment, want de keuzes van de nieuwe gemeentebesturen hebben invloed op het lokale sport- en beweegaanbod. Daarom zijn we samen met NOC*NSF op zoek naar sportliefhebbers met gevoel voor politiek die als vrijwilliger de lokale sportcampagne in hun gemeente willen opzetten. Ook sportbonden helpen een handje en er is al een communicatietoolkit beschikbaar.

Hoe je mensen voor het sportcampagneteam werft

 

 

 

 

Advies Sportraad: maak van sport publieke voorziening

Maak van sport een publieke voorziening die voor iedereen toegankelijk is, laat de overheid de regie nemen en creëer een wettelijk stelsel. Dat is nodig voor zowel een vitale samenleving als een sterke sportbranche. Zo luidt de hoofdboodschap uit het advies ‘De opstelling op het speelveld’ van de Nederlandse Sportraad (NLsportraad).

Lees verder

 

 

 

 

Streekomroep Bie Os zendt beweegvideo's Bijzonder in Beweging uit

Streekomroep Bie Os zendt sinds donderdag 15 april beweegvideo’s van Bijzonder in Beweging uit. Wekelijks is een nieuwe beweegles te zien, telkens rond de klok van 7.30, 10.30, 13.30, 16.30, 19.30 en 22.30 uur. De beweegfilmpjes duren ongeveer vijftien minuten en iedereen kan meedoen. 
De beweegfilmpjes zijn een initiatief van Bijzonder in Beweging, Iedereen Kan Sporten Westelijke Mijnstreek en Ecsplore.

Video bekijken

 

 

 

 

Limburgs wielertenue levert ruim € 12.000,- op voor jeugd- en aangepast wielrennen

In het najaar van 2020 heeft Limburg Cycling op veler verzoek het Limburgs wielertenue verkocht. Het doel hiervan was om geld op te halen voor het jeugd- en aangepast wielrennen in Limburg. Daarnaast profileert Limburg zich met het shirt als wielerprovincie. Het resultaat: een te verdelen opbrengst van maar liefst €12.400,-. Wil jij ook een Limburgs wielertenue en daarmee de Limburgse wielersport steunen?

Kijk dan gauw hier

 

 

 

Verder in het nieuws